Колаж: TrueUA

У деяких областях України оголошували повітряну тривогу через загрозу балістики

У суботу, 6 січня, в низці областей України лунали сигнали повітряної тривоги. Існувала загроза удару балістикою. Не виключали атаки дронів-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області — загроза застосування балістичного озброєння!" — зазначали українські військові о 16:03.

Надалі повітряну тривогу розширили на Сумську та Полтавську області. Її пов’язували з активністю ворожої тактичної авіації вздовж кордону. Тож Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу застосування авіаційного озброєння.

"Увага! Загроза застосування балістичного озброєння для півдня України", — написали в Повітряних силах Збройних сил України дещо пізніше.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Відбій повітряної тривоги оголосили о 16:49.

У п’ятницю, 5 січня, російські окупанти двічі за вечір запускали по Україні групу "шахедів" із різних напрямків. Найбільша загроза обстрілів існувала у південних регіонах нашої країни. Зокрема, в західній частині Херсонської області, де ворожі безпілотники тримали курс північно-західний.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на масовані атаки ворога та пообіцяв, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 16:35