Фото: Telegram-канал Артема Лисогора

Ракетний обстріл Одеси: загинув командир полку з бригади "Лють"

Внаслідок російського ракетного удару по Одесі 15 березня загинув командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

"Загинув Олександр Гостіщев — командир штурмового полку "Цунамі" штурмової бригади "Лють" Гвардії наступу. Його серце зупинила російська балістична ракета, випущена з території Криму по Одесі сьогодні зранку", — наголосив Лисогор.

За словами посадовця, Олександр Гостіщев проходив службу в зоні проведення АТО з червня 2014 року. Брав участь у звільненні Маріуполя, Іловайська та інших правоохоронних операціях. Із 2017 року очолював Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне.

Вже у 2022 році, коли Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, Гостіщев знов став на захист держави із зброєю у руках. В листопаді того ж року його було відзначено орденом Богдана Хмельницького III ступеня його внесок у наступальну операцію на Херсонщині.

Обстріл Одеси 15 березня: що відомо

Вранці 15 березня ворог підступно вдарив балістикою по Одесі, випустивши з тимчасово окупованого Криму ракети "Іскандер-М". Внаслідок атаки по об’єктах цивільної інфраструктури міста зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об'єкта, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, автівки швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

Станом на 17:00 відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок чергових ракетних атак ворога. Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Нагадаємо, 6 березня під час візиту президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса до Одеси російська ракета вибухнула за 500 метрів від їхнього кортежу.

Також 10 березня влучанням одного з російських безпілотників на промисловому об'єкті в Одеському районі було пошкоджено будівлю, а наступного дня російський дрон уразив інфраструктурний об'єкт в Одеському районі, було пошкоджено адміністративні будівлі, приватні будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 19:20