Фото: УПЦ

Ракетний удар по Одесі: росіяни зруйнували Преображенський собор УПЦ МП

Внаслідок нічної ракетної атаки по Одесі 23 липня зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор. Російська ракета влучила прямо в центральний вівтар.

Про це повідомила прес-служба Української православної церкви.

Зазначається, що частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищено службові приміщення нижньої частини собору.

"Одразу після попадання розпочалася пожежа, яку рятувальники швидко локалізували та загасили. Наразі тривають рятувальні роботи, що провадяться співробітниками ДСНС, працюють комунальні служби", — йдеться у повідомленні.

Крім того, постраждав охоронець собору, йому надано медичну допомогу та госпіталізовано до медзакладу.

Нагадаємо, вночі 23 липня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по Одесі. Під час атаки ворог задіяв п'ять видів ракет. Силами протиповітряної оборони значну частину ракет було знищено. Інші завдали руйнування портової інфраструктури, щонайменше шістьом житловим, у тому числі багатоквартирним будинкам. Понівечено десятки автомобілів, у багатьох будинках міста пошкоджено фасади та дахи, вибиті вікна. Відомо про одного загиблого. Одну особу рятувальники успішно деблокували. Ще 19 людей поранено, серед них четверо дітей. 11 дорослих та три дитини госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Додамо, Росія з 17 по 21 липня також активно обстрілювала Одесу та область. Так, ракети та їхні уламки пошкодили обʼєкти портової інфраструктури, житлові будинки, критичну інфраструктуру, будівлю генерального консульства Китайської Народної Республіки. До того ж ворог знищив тонни зерна, 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю. Також постраждали понад 20 людей, частина з них перебуває у лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2023 08:20