Фото: соцмережі

Рашисти вдарили "шахедом" по цивільному об'єкту на Чернігівщині

Російські окупанти ввечері 21 серпня обстріляли цивільний об'єкт у прикордонні Чернігівської області. Ворог завдав удару за допомогою дронів-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"На жаль, є влучання "Шахеда" по цивільному об'єкту у населеному пункті прикордонної громади", — написав Чаус.

Точного місця влучання Чаус не назвав. Також немає інформації й про постраждалих. В ОВА закликали місцевих жителів залишатися в укриттях до завершення повітряної тривоги.

Ракетний удар по Чернігову 19 серпня

Вранці 19 серпня Російська Федерація обстріляла Чернігів. Під удар рашистів потрапив центр міста. У обласній військовій адміністрації припустили, що РФ вдарила балістичною ракетою. 

Президент Володимир Зеленський відреагував й наголосив, що "ось що таке сусідство з терористичною державою".

"Ось проти чого ми об’єднуємо увесь світ. Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені", — написав Зеленський.

За останніми даними внаслідок ракетної атаки постраждали 181 людина, ще семеро — загинули. У зв‘язку з терористичною атакою РФ на Чернігів 19-21 серпня оголошено днями жалоби.

Нагадаємо, за інформацією журналістів, в момент удару у приміщенні відбувалася виставка дронів. Організатор виставки Марія Берлінська у соцмережах прокоментувала трагедію в Чернігові. Вона переконує, що для проведення заходу отримала всі дозволи місцевої влади. Також, за її словами, під час повітряної тривоги людей закликали перейти в укриття.

Своєю чергою керівник департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов повідомив, що основна сила вибуху в Чернігові 19 серпня була спрямована саме на людей, які перебували навколо драмтеатру. Ракета була налаштована таким чином, що вона підірвалася в повітрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 23:30