Фото: ілюстративне. Джерело: uhe.gov.ua

Рашисти атакували дві українські ГЕС, є критичні пошкодження

Вночі 1 червня російські окупанти атакували дві українські гідроелектростанції. Зафіксовано критичні пошкодження.

Про це повідомила прес-служба "Укргідроенерго".

"Чергова вкрай важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв енергетичні обʼєкти в пʼяти регіонах України, під ударом опинились і дві гідроелектростанції", — йдеться у повідомленні.

Також є влучання в інфраструктуру поруч зі станціями. Зазначається, що на ГЕС є критичні пошкодження обладнання. Гідроенергетики працюють над ліквідацією наслідків.

"З початку повномасштабного вторгнення Росією було знищено Каховську ГЕС, випущено понад 110 ракет по всім ГЕС та ГАЕС "Укргідроенерго", — додали в компанії.

Масований обстріл України 1 червня

За даними Повітряних сил Збройних сил України, цієї ночі ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА. Водночас в результаті протиповітряного бою збито 81 повітряну ціль.

Так, війська країни-агресорки атакували енергетичні об'єкти у п'яти областях України. Під вогнем рашистів опинилися енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

Зокрема, на Івано-Франківщині через рашистський обстріл спалахнула масштабна пожежа на енергооб'єкті. До того ж, як заявили у ДТЕК, цієї ночі було серйозно пошкоджено дві теплоелектростанції. 

Також на Львівщині під ударом опинилася критична інфраструктура. Через рашистський обстріл зафіксовано значні руйнування. До того ж на одному з обʼєктів критичної інфраструктури постраждали четверо людей. 

Нагадаємо, на світанку 1 червня війська країни-агресорки вдарили по приватній забудові в Балаклії Харківської області. Постраждали 12 місцевих мешканців, серед них — вісім дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 13:37