Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Рашисти кидають своїх вояк на власні мінні поля: у ЗСУ назвали мету ворога

На Південному фронті російські окупанти йдуть в атаку мінними полями. Раніше їх вони самі ж облаштували у так званій "сірій зоні".

Про це розповів речник армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Присутній такий елемент, як наступ російської армії через власні мінні поля", — зауважив він.

Військовий уточнив, що таке трапляється, зокрема, у 810 окремій бригаді морської піхоти Чорноморського флоту Росії та у підрозділі "Шторм-Z" на Херсонському напрямку.

За словами речника, ворог намагається зменшити "сіру зону" та звузити завойовані українською армією плацдарми на лівобережжі.

Для цього, зазначив Братчук, на Херсонському напрямку з'являються бійці російських повітряно-десантних військ — зокрема, 104 десантно-штурмова дивізія, яку перекинули із Запорізького напрямку. Деякі з'єднання і частини цієї дивізії зараз переміщуються лівим берегом Дніпра на тимчасово окуповані території Херсонської області.

"Деякі з них з'являються на перешийку з Кримом. Що відбувається, чому так відбувається? Я думаю, найближчим часом ми отримаємо відповіді на ці запитання. Але те, що у ворога там "тривожненько", — це однозначно", — констатував речник армії "Південь".

Нагадаємо, що російські військкори висвітлюють проблеми командування середньої ланки серед своїх військ, що діють на східному (лівому) березі Херсонської області. Це відбувається на тлі скарг на слабкі російські можливості та вразливість російських наземних ліній зв'язку (GLOC) на цьому відтинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 09:40