Фото: Павло Кириленко

Рашисти масово обстріляли ракетами Краматорськ і Слов'янськ: які наслідки (фото)

Промислові підприємства Донецької області знову опинилися під обстрілами ворога. Росіяни уночі 8 травня випустили дві ракети С-300 по Слов'янську та шість — по Краматорську. 

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

У Слов’янську пошкоджена будівля заводу "Зевс Кераміка", у Краматорську — адмінбудівля Новокраматорського машинобудівного заводу. За попередніми даними, обійшлося без постраждалих. Є пошкодження приміщень, однак все цінне обладнання було своєчасно евакуйоване до більш безпечних регіонів України.

"Росіяни прагнуть під корінь винищити всю промисловість Донеччини й перетворити область на випалену землю. За все поплатяться і заплатять!" — написав Кириленко.

За його словами, ще дві ракети поцілили у територію поблизу коледжу в Краматорську. Уламками пошкоджено дитсадок, корпус Краматорського фахового коледжу промисловості, інформаційних технологій та бізнесу Донбаської державної машинобудівної академії та прилеглі житлові будинки.

Обстріли Донбасу 7 травня

На Донецькому напрямку пошкоджено будинок у Курахівці та Кураховому. Зафіксовано також обстріли Мар'їнки та околиць громади.

На Горлівському напрямку пошкоджено приватний будинок у Костянтинівці. У Торецькій громаді поранено одну людину та пошкоджено будинок у Щербинівці. Також є  пошкодження у Неліпівці та Петрівці — там ніхто не постраждав. 

Нагадаємо, у ніч проти 8 травня російські війська вкотре атакували Україну дронами іранського виробництва Shahed-136. На столицю України було спрямовано 36 безпілотників, які успішно збили сили протиповітряної оборони. Це була наймасовіша атака Києва за час воєнних дій. 

Уночі Росія вкотре обстріляла ракетами Одещину, там зафіксовано влучання у склад одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на Чорноморському узбережжі. Троє працівників складу отримали незначні поранення, їм надали медичну допомогу на місці. Тіло одного чоловіка згодом дістали з-під завалів

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 13:02