Фото: росЗМІ

Рашисти намагаються прорватися на околиці Часового Яру обхідними маршрутами, — ОСУВ "Хортиця

Війська країни-агресорки намагаються прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр. Наразі намагання ворога не мають успіху.

Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

"На цьому напрямку неодноразово фіксували спроби окупантів прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр. Цю спробу російської армії наші захисники успішно відбили", — розповів він в ефірі національного телемарафону.

Крім того, за словами Волошина, під час штурмів Часового Яру російські війська використовують багі та намагаються заводити штурмові групи, але не закріплюючись на позиціях.

"Російська армія час від часу, штурмуючи позиції та околиці м. Часів Яр, використовує малі штурмові групи, які навіть застосовують для штурмів багі, на яких вони заїжджають по дві-три людини, закидають когось зі стрільців в окопи, далі повертаються, щоб знову закинути малі штурмові групи. При цьому ворог намагається заводити штурмові групи, але не закріплюючись на позиціях. І щоб зменшити кількість санітарних втрат, вони заводять свої групи без закріплення на позиціях", — повідомили в ОСУВ "Хортиця".

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська на сході України останнім часом не використовували великих підрозділів для проведення штурмів. Вони зазвичай атакують групами, розділеними на два загони, посилені бронетехнікою для проведення наземних наступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 18:27