Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

Рашисти не змогли сьогодні запустити "Калібри" по Україні: Гуменюк пояснила, що їм завадило

Російським загарбникам під час ранкової атаки в суботу, 13 січня, так і не вдалося використати крилаті ракети "Калібр" морського базування. Причиною цього став шторм на морі.

Про це розповіла речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Вороже угрупування практично згорнуто, дві одиниці патрулюють у Чорному, одна в Азовському морі. Ракетоносії продовжують перебувати у пунктах базування. Штормова погода не дозволила їх використати протягом цієї атаки", — сказала вона.

Речниця додала, що сьогоднішня атака майже не зачепила Південь України. За її словами, у Миколаївській області збили ракету Х-101, влучань не відбулося.

Гуменюк додала, що окупанти, ймовірно, намагаються вивідати особливості протиповітряної оборони України.

Як відомо, зранку російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Відомо, що вони випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, а також аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К та інші модифікації ракет. Повітряні сили ЗСУ зафіксували 40 засобів повітряного нападу. Сили протиповітряної оборони збили 8 ракет.

У багатьох областях України лунали вибухи, працювала протиповітряна оборона. "Прильоти" відбулися у Дніпрі, Полтавській і Сумській областях, а в Чернігові впали уламки ракети.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що окупанти запустили по Україні шість аеробалістичних ракет "Кинджал". Половина з них не досягнула цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.01.2024 13:14