Фото: Вікіпедія

Рашисти облаштовують другу лінію загороджень біля Керченського мосту (фото)

Російські загарбники облаштовують другу лінію загороджень біля Кримського мосту з боку Чорного моря. Росіяни переконані, що це може захистити від ударів з боку України.

Про це повідомляє моніторингова група "Кримський вітер", опублікувавши відповідні супутникові знімки. Там зазначили, що отримали підтвердження, що біля Керченського мосту з боку Чорного моря будують другу лінію бонових загороджень.

"На цей раз загородження не з бочок з тросами, які зриває штормом, а з невеликих барж. На думку окупантів, це може захистити споруду від українських морських дронів", — пише джерело.

Загалом, як зазначає моніторингова група, на сьогодні встановлено сім секцій. Довжина кожної 90-100 метрів.

"Наші підписники з Керчі підтверджують щоденні роботи, які проводяться біля мосту", — пише джерело.

За даними The Independent, після неодноразових атак України на Кримський міст Росія не використовує його для постачання зброї на свою лінію фронту. Окупанти користуються сухопутними маршрутами.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

The Guardian вказує, що його руйнування підніме бойовий дух армії та цивільного населення країни. Також його знищення полегшить процес деокупації півострова.

Ще у березні голова Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що на сьогодні країна-агресорка не використовує незаконно збудований Керченський міст для постачання зброї. Як він запевнив, окупанти припинили перевозити озброєння через міст після влучних ударів по ньому, які завдала Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 21:41