Фото: Вікіпедія

Росія припинила використання Кримського мосту у військових цілях, — The Independent

Після неодноразових атак України на Кримський міст Росія не використовує його для постачання зброї на свою лінію фронту. Окупанти користуються сухопутними маршрутами.

Про це повідомляє The Independent. 

Посилаючись на дані найбільшого українського приватного розвідувального агентства Molfar, видання зазначає, що аналіз супутникових знімків показує, що на Керченському мосту практично відсутній рух транспорту, тому знищення цього мосту не має великого ефекту в плані впливу на бойові дії.

Зазначається, що протягом трьох місяців майже не фіксувалось фактів пересування військових вантажних потягів через міст. Лише 29 лютого було помічено один потяг, який перевозив 55 цистерн з пальним.

"Росія значно скоротила використання мосту після того, як 17 липня 2023 року Україна атакувала його і підірвала ділянку дороги та залізничне полотно", — пише The Independent.

За словами голови Служби безпеки України Василя Малюка, до підриву мосту Росія щодня перевозила через нього понад 40 поїздів зі зброєю. Зараз рух скорочено до чотирьох пасажирських поїздів і одного вантажного поїзда, який перевозить товари загального вжитку на день. 

Генеральний директор Molfar Артем Старосєк заявив, що зараз Україні варто зосередити свою увагу на Мелітополі, Бердянську та Маріуполі, де Росія прокладає нові залізничні лінії, щоб з’єднати ці окуповані українські регіони з Кримом і материковою Росією.

"Саме ці шляхи наразі становлять більш серйозну загрозу, ніж неробоча залізнична колія Кримського мосту. Західна допомога також повинна надаватися таким чином, щоб вона могла задовольнити потребу України в цільових активних точках постачання російських боєприпасів", — наголосив він.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 10:51