Наслідки обстрілу лікарні в Херсоні. Джерело: Telegram-канал Херсонської ОВА

Рашисти обстріляли лікарню в Херсоні та Бериславський район: є постраждалі

У неділю, 11 лютого, російські загарбники під час обстрілу Херсона влучили в один із медичних закладів. Також окупанти атакували з артилерії та дронів Бериславський район, є поранені.

Про це повідомила прес-служба Херсонської обласної військової адміністрації.

"Унаслідок атаки Росії у закладі пошкоджені приміщення та система теплопостачання. Загиблих і поранених немає", — йдеться в повідомленні.

Згодом голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін уточнив, що росіяни з авіації вдарили по Бериславському району. Дві керовані авіабомби влучили в районі села Монастирське, поранений чоловік, який перебував на власному подвір’ї, його ушпиталили з вогнепальним пораненням обличчя.

"За медичною допомогою також звернувся 67-річний чоловік, якого травмовано поблизу будинку, від госпіталізації він відмовився", — додав він.

За даними Прокудіна, ще дві російські керовані авіабомби вдарили по Качкарівці. Також рашисти скинули вибухівку з дрона у Золотій Балці, виникла пожежа у будинку, у Бериславі є влучання у середмісті. Інформація про постраждалих уточнюється.

Начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов розповів, що російські військові зранку 11 лютого скинули керовані авіабомби на село Монастирське Новорайської територіальної громади. Пошкоджені транспортні засоби, будинки та господарські споруди.

"Унаслідок атаки вогнепальні осколкові поранення отримали двоє чоловіків віком 67 і 48 років. Лікарі надали їм необхідну медичну допомогу, їхньому життю наразі нічого не загрожує", — написав в Telegram Літвінов.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження про порушення військовими окупаційних військ законів і звичаїв війни.

Нагадаємо, що 10 лютого російська окупанти вдарили по селу Велетенське Херсонського району. Під атаку ворога потрапив житловий будинок, в якому проживала ціла родина. Батьки отримали поранення, їхня донька загинула на місці. 52-річна жінка отримала травми, не сумісні з життям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 17:55