Керовані авіабомби. Джерело: росЗМІ

Рашисти обстріляли Сумщину вдосконаленими авіабомбами: чим вони відрізняються від звичайних КАБів

У п’ятницю, 9 серпня, російські окупанти вдарили по території Сумської області новими вдосконаленими авіабомбами. Вони мають дальший радіус дії, ніж звичайні КАБи.

Про це заявив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, сьогодні приблизно з 07:30 ранку ворог запустив 24 авіабомби по території Сумської області, до приблизно такої кількості в цьому регіоні вже звикли, але зафіксовано зміни в боєприпасах, які використовують рашисти.

"Раніше це були прості КАБи, які планували та завдавали ударів по населених пунктах і об'єктах інфраструктури, зараз з'явилися нові планувальні боєприпаси. Вони такі ж, як і КАБи, але мають двигун. Ця бомба летить значно далі, приблизно вдвічі, та є влучнішою", — зазначив Артюх.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації уточнив, що загалом сьогодні росіяни випустили 11 таких нових бомб по території Сумської області.

Він додав, що способи боротьби з подібним озброєнням таке саме, як і у випадку з КАБами, — насамперед необхідно збивати літаки-носії. Також можливе застосування засобів радіоелектронної боротьби, які є на озброєнні у ЗСУ.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, загалом від початку доби відбулося 70 бойових зіткнень. Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдаючи йому ефективного вогневого ураження. Найактивніше ворог наступає на Покровському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2024 23:55