Фото ілюстративне. Джерело: Міненерго

Рашисти обстріляли ТЕС на Донеччині: у Міненерго розповіли подробиці

Російські окупанти обстріляли теплоелектростанцію в Донецькій області. На щастя, постраждалих унаслідок цієї атаки немає.

Про це повідомила прес-служба Міненерго.

"Ворог продовжує обстрілювати енергетичні об’єкти. Відбувся обстріл території поблизу теплоелектростанції в Донецькій області", — йдеться в повідомленні.

У Міністерстві енергетики України зазначили, що постраждалих унаслідок обстрілу немає.

"Енергетики ведуть огляд можливих пошкоджень. Через бойові дії знеструмлювалися понад 40 населених пунктів. Тривають ремонтні роботи", — додали у відомстві.

Там також розповіли, що на Чернігівщині внаслідок обстрілу ворог пошкодив повітряну лінію. Без світла залишилися майже 500 споживачів.

Тривають ремонтні роботи на енергетичних об’єктах, пошкоджених обстрілами, й на Харківщині. До робіт залучені сапери та спецтехніка. Також у Харківській області обстрілом пошкоджено газопровід середнього тиску. Без газу залишалися понад 300 споживачів. Більшість — уже з блакитним паливом.

"Загалом за добу енергетики повернули світло для понад 23,6 тисячі споживачів. Без електропостачання залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях", — підсумували в Міненерго.

Нагадаємо, нещодавно міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що російські окупанти розпочнуть масовано бити по українській енергетичній інфраструктурі, коли температура повітря буде нижче нуля тривалий час. Чиновник додав, що рашисти не припиняли атакували енергетичну інфраструктуру навіть улітку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 12:49