Фото ілюстративне зі соцмереж

В "Укренерго" розповіли, скільки населених пунктів залишилися без світла через пошкодження мереж

Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 419 населених пунктів. Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". Там зазначили, що аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

"Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, областях", — додали в "Укренерго".

При цьому енергетики запевнили, що зараз електроенергії, виробленої українськими електростанціями, вистачає для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. "Укренерго" не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не відбудуться нові обстріли з боку РФ.

Окрім того, у п’ятницю, 10 листопада, Україна експортує електроенергію до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) та денні години загальним обсягом 3 835 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 367 МВт. Імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години (періоди максимального споживання) зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг складає 1600 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 217 МВт.

Інфографіка: "Укренерго"

Інфографіка: "Укренерго"

Нагадаємо, що через ворожі обстріли на початку листопада пошкоджена газова інфраструктура у Дніпропетровській і Сумській областях. Деяких абонентів відключили від газопостачання. У Міністерстві енергетики України також додали, що тривають роботи з її відновлення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.11.2023 11:32