Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Рашисти перекидають додаткові штурмові загони на один із напрямків

Під Купʼянськом ситуація може загостритися. Адже російські окупанти перекидають туди додаткові сили та готуються до нових штурмів українських позицій.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в в ефірі телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що техніку вони використовують у ролі транспорту або для вогневої підтримки, але через значну кількість українських дронів її одразу вдається знищити.

"Російські окупанти активні на всій смузі. Ворог намагається захопити Синьківку, для того, щоб організувати плацдарм на Куп'янськ. Також бойові дії біля Терни, Веселе, активне застосовується ворожа авіація, бомбардувальна, винувальна, гелікоптери", — розповів Володимир Фітьо.

На Лимано-Куп'янському напрямку окупанти завдали 17 авіаударів, 16 ударів дронами-камікадзе, 477 обстрілів з артилерії. Українські військові знищили 224 окупанти та 23 одиниці техніки. Серед них один танк та три бойові машини піхоти.

"Противник зараз перекидає на Куп'янський напрямок свої штурмові загони, для того, щоб активізувати штурмові дії. Ставка робиться більше на людський фактор, ніж на техніку", — зазначив Володимир Фітьо.

За словами речника, окупанти використовують техніку для підтримки піхоти, але через велику кількість дронів і з боку РФ, і з боку України російська техніка знищується насамперед.

Нагадаємо, наприкінці листопада командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав райони ведення бойових дій на Куп'янському та Бахмутському напрямках. Він зустрівся з командирами частин і підрозділів, заслухав доповіді про хід виконання поставлених завдань, проблемні питання та порядок їх вирішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 16:49