Фото: ДТЕК

Рашисти пошкодили електромережі на Сумщині й Полтавщині: в "Укренерго" повідомили деталі

Внаслідок обстрілів російських загарбників у Полтавській та Сумській областях виникли перебої з електропостачанням. Зокрема, в областях зафіксовані пошкодження енергомережі.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Вчора ввечері внаслідок обстрілу росіян є пошкодження у мережах операторів системи розподілу на Полтавщині та Сумщині. Бригади обленерго ведуть відновлювальні роботи", — йдеться у повідомленні.

Також енергетики продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, для збільшення доступної потужності в енергосистемі та підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів.

За даними "Укренерго", дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 19 день поспіль і наразі не прогнозується. Зросла доступна потужність в енергосистемі, що підвищує її операційну безпеку та зменшує ризики виникнення дефіциту. Споживання відповідає рівню робочого дня і стабільне протягом тижня. Споживання покривається українською генерацією та незначним імпортом.

Наразі в роботі всі види електростанцій енергосистеми. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів, а також сезонно — електростанції з відновлюваних джерел енергії. 

"Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей не доводились. Мережевих обмежень у мережах "Укренерго", що спричиняють необхідність обмеження споживачів в областях наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень", — додали енергетики.

Нагадаємо, 27 лютого, в Одеській області сталося аварійне відключення електроенергії. Через це тимчасово без світла залишились майже всі райони Одеси та Одеський район.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.03.2023 11:17