Фото: УГКЦ

Рашисти пошкодили Патріарший собор УГКЦ під час масованої атаки Києва (фото)

Російські загарбники пошкодили Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ у Києві під час масованої атаки "шахедів" у ніч на 25 листопада.

Про це повідомив департамент інформації УГКЦ.

За даними джерела, під час атаки один із "шахедів" був збитий у Дніпровському районі Києва, неподалік Патріаршого собору Воскресіння Христового і резиденції глави УГКЦ. Ударною хвилею пошкоджено двері та вибито вікна в соборі. Значніших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

"Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало", — розповів директор Будівельної дирекції при патріархові УГКЦ Василь Букатюк.

Він також повідомив, що окрім храму, постраждала і резиденція глави церкви: "У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей".

Також зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру.

"В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри", — додав Блаженніший Святослав.

Атака дронів на Київ 25 листопада: що відомо

У ніч на 25 листопада столицю атакували десятки дронів камікадзе, протиповітряна оборона працювала у різних районах міста. Також зафіксовані падіння уламків "шахедів" — у Печерському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському районах. 

У Солом'янському районі внаслідок падіння уламків БпЛА сталося загоряння в приміщенні дитсадка, у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. В житловому будинку сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. У Дніпровському районі уламки збитого БпЛА впали на багатоповерховий будинок. В Голосіївському районі уламок "Шахеда" впав на чотириповерховий житловий будинок.

У Соломʼянському районі двоє постраждалих, серед них — 11-річна дівчинка. У неї гостра реакція на стрес. Також дві жінки опинилися під завалами на другому поверсі п'ятиповерхівки.

Нагадаємо, вночі 25 листопада Росія вперше застосувала пофарбовані в чорний колір дрони Shahed-136. Окупанти застосували їх для атаки на Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 07:48