Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти посилюють контррозвідувальний режим на окупованих територіях, — Генштаб

Російські загарбники продовжують посилювати контррозвідувальний режим на тимчасово захоплених територіях. Окупанти стали обмежувати певні маршрути руху місцевим жителям.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Згідно з наявною інформацією, у Старобільську Луганської області та навколо міста збільшилась кількість блокпостів і патрулів. Дещо схожа ситуація у місті Токмак Запорізької області. Побоюючись витоку інформації про місця розташування підрозділів окупантів, загарбники стали обмежувати певні маршрути руху місцевим таксистам.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий гелікоптер Мі-24 і шість БпЛА різних типів (два з них ударні, чотири — розвідувальні). Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника.

Атаки ворога

Протягом доби противник завдав 21 авіаційний та п'ять ракетних ударів, чотири  з яких — із ЗРК С-300 по мирному місту Краматорськ. Також окупанти здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Російська Федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Не зважаючи на численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — цієї доби було відбито понад 20 атак противника.

Нагадаємо, російські терористи можуть атакувати територію України на Великдень. До ракетної атаки окупантів потрібно бути готовими в будь-який час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2023 19:27