Фото: Council on Foreign Relations

Рашисти продовжують формувати штурмові загони: яка ситуація на Куп'янському напрямку

Російські окупанти продовжують формувати штурмові загони на Куп’янському напрямку. Ворог не полишає планів захопити Куп’янськ на Харківщині.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Ми чітко бачимо, що ворог продовжує формувати штурмові загони, у нього наразі є мета - штурм Куп’янського напрямку. Він буде намагатися окупувати це місто, однак ми переконані, що це йому не вдасться, оскільки жодних успіхів на полі бою він не має. Наші Збройні сили наносять максимальне ураження щодня, цілодобово росіянам. І ворог атакує такими хвилями, тому що йому постійно доводиться відновлювати свої спроможності", — зазначив Синєгубов.

ЗСУ готуються до нової хвилі наступу росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що Збройні сили України готуються до нової хвилі наступу росіян. Ворог може атакувати на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

"Росіяни продовжують готуватися до чергового наступу. Наші Збройні сили, відповідно, готуються до того, щоб дати відсіч. Це не тільки бійці — там щодня працюють штаби та командування. Ви знаєте, що війна — це не просто застосування сил "стінка на стінку", це інтелектуальні рішення: уміння глибоко проаналізувати ситуацію, прорахувати ворога, ввести ворога в оману. І вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку", — розповіла Маляр.

Посадовиця наголосила, що наразі ворог збирає резерви для наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку з військ, які перебували на відновленні, із новосформованих підрозділів та солдатів, яких перекинули з Білорусі.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, своєю чергою, повідомляв, що на східних напрямках російська армія готується взяти реванш та перехопити оперативну ініціативу на фронті. Зокрема, на Куп'янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів, щоденно обстрілює українські позиції з артилерії та мінометів.

За словами керівника прес-служби Східного угруповання військ Іллі Євлаша, російські окупанти на Лимано-Куп'янському напрямку мають намір прорвати оборону Збройних сил України та пробити так званий "коридор". Особливо рашисти намагаються штурмувати у районі Новоєгорівки.

Станом на початок вересня ворог стягнув на Лимано-Куп’янський напрямок понад 110 тисяч окупантів, величезну кількість танків, БМП, артилерійських систем.

Нагадаємо, українські військові, які стоять на передовій впритул до противника, розповідають, що рашисти хочуть повторно захопити місто Куп’янськ на Харківщині. Вони залучають до штурмів величезну кількість піхоти — як "зеків", так і добре підготовлених бійців. Проте їхні спроби безрезультативні. Для штурмів вони використовують передусім піхоту. Українські військові називають ці штурмові підрозділи "професійним м’ясом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 02:42