Фото ілюстративне. Джерело: Telegram/Енергоатом

Рашисти продовжують перетворювати ЗАЕС на військову базу: на електростанцію завезли 600 "мобіків"

Окупанти спільно з Росатомом продовжують перелаштовувати Запорізьку атомну електростанцію у військові базу. У бомбосховище станції завезли понад 600 мобілізованих та курсантів із РФ.

Про це розповіли в прес-службі Енергоатома.

"На Запорізьку АЕС прибула нова партія військових – понад 600 мобілізованих і курсантів з РФ. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО), де вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту", — зазначили в повідомленні.

Окрім цього, на покрівлі п'ятого енергоблока АЕС рашисти облаштували кулеметну позицію. Водночас біля всіх входів на станцію окупанти розмістили блокпости.

"Рашисти продовжують зводити укріплення та будувати військові споруди навколо енергоблоків станції та її сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Такі дії росіян є категорично неприпустимими і порушують всі наявні норми ядерної та радіаційної безпеки", — повідомили в Енергоатомі.

Зазначається, що наразі росіяни відмовили в доступі до бомбосховища українському персоналу і присутнім на майданчику ЗАЕС представникам МАГАТЕ.

"Вчергове закликаємо світова спільнота якнайшвидше сприяти виведенню російських військових із території ЗАЕС та Енергодара, демілітаризації станції та поверненню її під повний контроль України! Це врятує світ не тільки від ядерної, а й від масштабної екологічної катастрофи!" — наголосили в Енергоатомі.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що російські окупанти скидають воду з Каховського водосховища. Це може призвести до катастрофи на Запорізькій АЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.02.2023 14:17