Фото: Маріупольська міськрада

Рашисти створили екологічний колапс у Маріуполі: мешканці скаржаться на забруднені водойми та парки (фото)

Російські окупанти руйнують екосистему тимчасово окупованого Маріуполя. У місті каналізаційні стоки безперешкодно потрапляють до Азовського моря. Мешканці скаржаться на забруднені водойми та парки. 

Про це повідомила прес-служба Маріупольської міської ради.

За два роки окупації у Маріуполі рашисти створили екологічний колапс у місті. Найбільше забруднена річка Кальчик, яка протікає у районі селища Річне Кальміуського району. Місцеві жителі скаржаться, що до водойми скидають відходи з бетонного заводу.

"Колись рибалки ходили на цей місток, щоби рибки наловити. А тепер тут молочна річка", — обурені маріупольці.

Річка Кальчик

Річка Кальчик. Джерело: Маріупольська міська рада

Раніше окупанти побудували перекриття через річку Кальчик. До того ж більша частина водойми була просто засипана землею зі шлаком.

"А ось у парку Лепорського утворилася "річка" з каналізаційних стоків. Проблеми з каналізацією набули вже масштабів колапсу. Спочатку постійні прориви та затоплення будинків, а тепер й парків. Загарбники за два роки не спромоглися ані замінити інженерні мережі, ані створити ефективне комунальне підприємство. Повне фіаско", — зазначили у міській раді.

Парк у Маріуполі

Парк у Маріуполі. Джерело: Маріупольська міська рада

Нагадаємо, нещодавно Центр національного спротиву повідомляв, що рашисти на тимчасово окупованих територіях України продовжують займатися терором населення. Зокрема, у Маріуполі росіяни формують "реєстри небажаних мешканців"

Додамо, раніше Маріупольська міська рада повідомляла, що російські загарбники у тимчасово окупованому Маріуполі заробляють кошти на ремонті пошкоджених будинків. Окупанти відмовляються відновлювати згорілі квартири, але гроші за це отримують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 18:53