Фото: Facebook Співаковського

Окупанти вгатили по Херсону: під удар потрапив один із найстаріших вишів Півдня України (фото)

У четвер, 12 жовтня, російські загарбники завдали удару по Херсону. Внаслідок атаки постраждала будівля Херсонського державного університету, вік якої становить понад 100 років.

Про це у Facebook повідомив ректор навчального закладу Олександр Співаковський.

"Годину тому агресор вдарив по актовій залі університету. Що до цього додати?" — написав він.

Співаковський також опублікував фото, на яких видно наслідки ворожого обстрілу. На оприлюднених кадрах помітно, що у приміщенні пробитий дах та обвалилася стеля.

Варто відзначити, що Херсонський державний університет — один із найстаріших навчальних закладів Півдня України. Він був заснований ще під час Першої світової війни у листопаді 1917 року.

Атака України "шахедами" 12 жовтня: що відомо

Повітряні сили повідомляли, що ввечері 11 жовтня російські окупанти випустили по Україні кілька груп ударних безпілотників. Ворожі об'єкти прямували з північного та південного напрямків — Бєлгородська область (РФ) та із мису Чауда (Крим). Усього зафіксовано пуски 33 "шахедів". 

"Ворожі БпЛА летіли у різних напрямках, відтак протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України. До відбиття повітряної атаки залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби", — йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах додали, що загалом у ніч на 12 жовтня силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 28 Shahed-131/136.

Нагадаємо, що в ніч на вівторок, 10-го жовтня, російські загарбники вкотре масовано атакували український Південь "шахедами". Близько першої години ночі вибухи лунали в Одесі й області — зафіксовано влучання. Зокрема, за словами голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, атака тривала протягом трьох годин. Сили протиповітряної оборони знищили 23 "шахеди" над Одещиною. Є влучання по логістичній інфраструктурі, постраждалих, на щастя, немає.

Також у четвер, 12 жовтня, російські терористи обстріляли Чорнобаївку, що на Херсонщині. Внаслідок атаки загинув літній чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 16:25