Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Рашисти відновили наступ на Лимано-Куп’янському напрямку: що там відбувається

На Лимано-Куп'янському напрямку відновилися бойові дії після нетривалого затишшя, яке відбувалося через погіршення погодних умов. Однак Збройні сили України стримують натиск противника та не дають йому прорватися вперед.

У цьому запевнив речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він нагадав, що нещодавно був сезон дощів. Декілька днів тривали рясні опади, і це, за словами речника, сильно вплинуло й на кількість бойових зіткнень із противником. В тому числі й на застосування авіації та БпЛА, оскільки через важкі погодні умови доволі складно керувати цими засобами.

"Там і використання техніки важкої в полях, де дуже велика в'язкість ґрунту, значно ускладнюється. Проте зараз погода стабілізувалася. Бойові дії відновилися. Бойові зіткнення також на Лимано-Куп'янському напрямку інтенсифікувалися після нетривалого затишшя. Проте ми стримуємо цей натиск противника та не даємо йому прорватися вперед", — розповів Євлаш.

Зокрема, за його словами, за позаминулу добу українські бійці ліквідували значно більше сил противника на цьому напрямку, тож зараз відзначається спад.

"Тобто зараз вони перегруповуються, проводять аналіз своїх дій, проте й надалі у них нічого не вийде", — додав речник.

Як відомо, на Лимано-Куп'янському напрямку російські загарбники зосередили значну кількість своїх військ і періодично намагаються наступати, при цьому українські військові тримають оборону.

Нагадаємо, раніше Ілля Євлаш розповідав, що на Лимано-Куп'янському напрямку противник акцентує свою увагу поблизу сіл Синьківки, Іванівки та Макіївки. Водночас інтенсивність ворожих атак на цьому напрямку зменшилася. На цей відтинок фронту ворог намагається перекидати свої штурмові загони — "Шторм-Z", різні стрілецькі батальйони й танкові підрозділи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 16:18