Фото: "Енергоатом"

Рашисти викрали ще одного працівника Запорізької АЕС

Російські окупанти викрали ще одного працівника Запорізької атомної електростанції. Рашисти вже понад місяць його катують.

Про це повідомив "Енергоатом".

"Понад місяць тому, 23 червня 2023 року, загарбники викрали інженера з охорони праці ЦТАВ тимчасово окупованої Запорізької АЕС Сергія Потинга", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що він залишався в Енергодарі та працював на станції. Його бачили у відділенні поліції, де росіяни тримають мешканців міста і працівників ЗАЕС.

"Сергій, перебуваючи у справжньому полоні росіян, регулярно піддається катуванням та фізичному насильству. А після тортур загарбники щоразу відправляють інженера до лікарні, аби він не помер", — додали в "Енергоатомі".

У тимчасово окупованому місті проживають близькі Сергія Потинга, які підтверджують, що він наразі живий. Відтак, Енергоатом звернувся до МАГАТЕ та закликав посприяти звільненню усіх працівників станції із полону рашистів.

"Звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й усієї світової спільноти із закликом докласти максимальних зусиль та вжити всіх можливих заходів для звільнення усіх працівників ЗАЕС, яких тримають у полоні російські терористи", — пише "Енергоатом".

Нагадаємо, у Міністерстві енергетики побоюються намірів Росії щодо Запорізької атомної електростанції. Окупанти повністю відключили українську сторону від моніторингу ситуації. У відомстві переконані, що вибух на станції "може статися в будь-який момент". Руйнування Каховської греблі вказує, що Москва готова ризикувати життями мирних жителів для досягнення своїх політичних та військових цілей в Україні.

Тим часом у Головному управлінні розвідки заявили, що ризик теракту на Запорізькій атомній станції залишається, доки там перебувають російські військові. Наразі окупанти робіт із розмінування ЗАЕС не проводили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2023 20:40