Фото ілюстративне. Джерело: РосЗМІ

Рашисти в паніці вивозять техніку з Бердянська: у Повітряних силах пояснили, чому цьому не здивовані

Російські окупанти намагаються заховати свою техніку далі від лінії фронту. Це відбувається після того, як Україна отримала ракети ATACMS.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", що абсолютно не здивований такій ситуації. Ба більше, він очікує на таку ж реакцію на надання Україні винищувачів F-16.

"Якщо з'являються засоби ураження з відповідним радіусом дії та технічними характеристиками, то противник повинен якось реагувати — це очевидно", — наголосив речник Повітряних сил.

За його словами, окупанти намагаються врятувати техніку й озброєння, тому виводять її із зони потенційного ураження.

"Це стосується також тих крилатих ракет, які ми отримали. Ми бачили в Криму наслідки, так сталося і з російським флотом, який відійшов на бази Новоросійська та ще далі. Тому якщо в Україні з'являються засоби, які можуть дістати противника, то противник буде на це реагувати", — зазначив Ігнат.

При цьому він вказав, що подібну реакцію, а, можливо, ще більш панічну, варто очікувати від росіян, коли Україна отримає винищувачі F-16.

Нагадаємо, що багатоцільові винищувачі F-16, які Україна отримає наступного року, стануть менш корисними, ніж могли би бути. Це пов’язано з тим, що Росія посилила свою протиповітряну оборону. Таку думку висловив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю Economist. За його словами, західні союзники надто обережно постачали Україні свої новітні технології та потужну зброю, побоюючись конфронтації з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 15:36