Фото: Сили оборони Півдня

Рашисти вранці атакували Одещину ракетами "Онікс": поцілили по агропідприємству (фото)

Вранці 17 січня російські окупанти здійснили черговий обстріл Одещини. Рашисти поцілили надзвуковими протикорабельними ракетами "Онікс" по сільськогосподарському та аграрному підприємствах.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Після нічної масованої дронової атаки по Одесі, вранці російські терористи завдали ракетного удару по області", — написав він у Telegram.

За його словами, окупанти вдарили "Оніксами" по Одеському і Білгород-Дністровському районам. Ворожі повітряні цілі влучили по сільськогосподарському та аграрному підприємствах.

"Зруйновано порожнє приміщення для утримання худоби та заготівлі сіна. На щастя, люди та тварини не постраждали", — додав Кіпер.

Фото: Сили оборони Півдня

Фото: Сили оборони Півдня

Що відомо про ракети "Онікс" та чому їх важко збивати

Ракети "Онікс" призначені для знищення плавзасобів та кораблів. Летять вони на швидкості 2,6 Маха — це понад 3000 кілометрів за годину. На марші ракети можуть підійматися високо для економії пального. Уже під час заходу на ціль ракета може летіти фактично 10–15 метрів над водою, щоб знищити корабель.

ракета Онікс

Ракета "Онікс". Фото: Вікіпедія

За даними військових, ракети "Онікс" складно збити наявними засобами протиповітряної оборони, оскільки вони летять низько та швидко. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що українські військові застосовують засоби радіоелектронної боротьби, щоб впливати на "Онікси".

Нагадаємо, російські війська у ніч на 17 січня завдали удару дронами-камікадзе типу "Шахед" по Одесі. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено системи теплопостачання. У місті 58 будинків залишаються без опалення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 14:43