Фото: ДСНС

В Одесі півсотні будинків залишились без тепла після нічної атаки РФ

В Одесі внаслідок атаки безпілотниками пошкоджено системи теплопостачання. У місті 58 будинків залишаються без опалення.

Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов. Він наголосив, що теплопостачання відновлять протягом доби.

"Сьогодні вночі ворог вдався до чергових ударів по мирному населенню Одещини, атакував ударними дронами. Завдячуючи силам ППО усі повітряні цілі були збиті, але я змушений констатувати, що уламки збитих дронів упали на житлові будинки", — йдеться у повідомленні Харлова.

За словами посадовця, п'ять житлових будинків зазнали пошкоджень, один будинок постраждав найбільше — з нього евакуювали 130 мешканців.

"Також були пошкоджені системи теплопостачання мікрорайону, наразі 58 будинків залишаються без тепла", — зауважив заступник очільника адміністрації.

Харлов також додав, що комунальні служби працюють в посиленому режимі. За його словами, протягом доби всі наслідки будуть ліквідовані, а теплопостачання буде відновлене.

Міськрада оприлюднила список адрес, де призупинено теплопостачання:

  • вул. Армійська, 13,15,17,17а,19,21,23;
  • Ботанічний провулок, 2,2а,4,6;
  • проспект Гагаріна, 23/4,23/5;
  • вул. Маршала Говорова, 5,5(а,б);
  • проспект Шевченка, 6/1-6/8,6/10,8/1-8/13, 8(а,б,в),10,10/1-10/10,12.

"Чекаємо на дозвіл розпочинати роботи з відновлення теплопостачання. Про їхній перебіг повідомлятимемо додатково", — написали в адміністрації.

За даними ДСНС, внаслідок нічної атаки на Одесу було пошкоджено житловий будинок та евакуйовано 130 осіб. Три людини отримали поранення. На місці інциденту розгорнуто мобільний пункт обігріву, людям надається психологічна допомога.

Додамо, що під час нічної атаки на Одещині 11 "шахедів" було збито ще на підльоті до узбережжя, переважна більшість впали в море. Але уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси.

Нагадаємо, у вівторок ввечері, 16 січня, російські окупанти знову атакували Харків. Унаслідок обстрілу зросла кількість постраждалих, одна людина у важкому стані. Окупанти завдали ударів по Харкову двома ракетами, попередньо — С-300.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 11:34