Фото: hromadske.radio

Рашисти ввели обов’язкові "кадетські класи" на окупованих територіях, — Генштаб

Окупанти влаштовують терор на тимчасово окупованих територіях України. Агресор посилив фільтраційні заходи на захоплених регіонах Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що в багатьох школах Херсонської області окупанти ввели обов’язкові так звані "кадетські класи", починаючи з першого класу. Для цих учнів є обов’язковим носіння уніформи та додаткові заняття з "патріотичного" виховання.

Згідно з наявною інформацією, через дефіцит вчителів на роботу приймають проросійських місцевих жителів без педагогічної освіти. Переважно їм понад 50 років. Для легалізації, відповідно до російського законодавства, їх автоматично зараховують на заочну форму навчання до профільних закладів вищої освіти в Російської Федерації.

Окупанти також посилюють фільтраційні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, до населених пунктів Піщанівка та Пойма Херсонської області прибули представники ФСБ. Проводяться масові обшуки житлових приміщень, перевірка телефонів. Основну увагу окупанти приділяють людям, чиї родичі виїхали на неокуповану частину України.

Атаки ЗСУ

Наша авіація за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один склад боєприпасів противника.

Ворожі атаки

Протягом доби противник завдав 24 авіаційних удари по позиціях наших військ та три ракетних удари по містах Часів Яр Донецької області та Запоріжжя. В результаті терористичного акту пошкоджено житлові будинки та є жертви серед цивільного населення.

Ворог здійснив понад 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі населеного пункту Уланове Сумської області. Загроза завдання подальших ракетних ударів залишається високою по всій території України.

Нагадаємо, російські загарбники розпочали дискредитацію українських військових, які захищають Бахмут. Окупанти поширюють декілька наративів, які спрямовані на дестабілізацію мирного населення, а також деморалізацію військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 18:56