Російські окупанти, які мінували Україну. Джерело: "Схеми"

Рашистські медалі — за мінування України: "Схеми" показали російських саперів-окупантів

Російські військові мінують автошляхи, лісосмуги, сільськогосподарські поля, критичну інфраструктуру та навіть житлові будинки. Використовують і заборонені типи протипіхотних мін. На них регулярно підриваються мирні мешканці деокупованих територій.

Про це свідчить нове розслідування журналістського проекту "Схеми".

У розпорядженні журналістів опинилася флешка, яку російські військові під час утечі залишили в одному з місць своєї дислокації на Харківщині. Вона належала, ймовірно, одному із заступників командира з політичної роботи угруповання військ "Балаклія".

"Завдяки даним із носія "Схеми" ідентифікували представлених до нагород російських військових, яких командування прославляло за мінування території України під час окупації", — йдеться в журналістському розслідуванні.

Крім того, вдалося документально підтвердити, які саме заборонені боєприпаси системно використовує російська армія, жертвами яких стають як українські військові, так і цивільні.

"Україна тепер — найбільш замінована країна у світі. 30 відсотків території вкриті вибухонебезпечними боєприпасами, це офіційна статистика. За площею — це більше, ніж територія Хорватії, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії та Люксембургу разом узятих", — наголосили "Схеми".

Нагадаємо, міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив нещодавно, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2024 07:20