Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Реальна цифра суттєво менша": Зеленський спростував інформацію американських ЗМІ про втрати українців на війні

Авторитетне видання The Wall Street Journal написало, що начебто втрати України у війні складають 80 тисяч військових. Але насправді цифри набагато менші.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами в п’ятницю, 20 вересня.

"80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша ніж та, що опублікували. Суттєво", — зазначив він.

Річ у тому, що у вівторок, 17 вересня, американська газета The Wall Street Journal написала, що кількість убитих і поранених українців і росіян, які беруть участь у війні, досягнула нібито приблизно одного мільйона. Журналісти стверджують, що під час військових дій убито начебто 80 тисяч українських військових і 200 тисяч — російських.

Західні медійники не вперше публікують інформацію, яку офіційним особам згодом доводиться спростовувати. Нещодавно Bild написав про нібито готовність України до "замороження" війни. Журналісти нібито ознайомилися з планом перемоги президента України Володимира Зеленського. Вони запевнили, що Україна начебто готова на "локальне припинення вогню на певних ділянках фронту". У Зеленського відреагували, заявивши, що Bild поширив фейк.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення Росія вже втратила майже 641 тисячу своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно 1 440 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили велику кількість бойової техніки росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2024 12:38