Фото: Twitter Олексія Резнікова

Резніков після зустрічі зі Столтенбергом: Україна де-факто вступила в НАТО

Міністр оборони України Олексій Резніков у вівторок, 14 лютого, зустрівся генсеком Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом. За підсумками їхньої розмови він заявив, що поки українські солдати захищають свою землю та оберігають Європу від війни, Україна вже де-факто вступила до НАТО.

Про це Резніков написав у Twitter.

Очільник оборонного відомства запевнив, що робить усе можливе, аби вступ України в НАТО став реальним.

"Зустрівся з генсеком Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом. Подякував йому за послідовну підтримку України. НАТО оголосило Росію найзначнішою і прямою загрозою. Поки наші солдати захищають мир в Європі, Україна де-факто вступила в НАТО. Я роблю все можливе, щоб це сталося де-юре", — повідомив міністр.

Відомо, що 30 вересня 2022 року стало відомо, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Єнс Столтенберг на це заявив, що кожна демократична країна у Європі має таке право, і НАТО поважає це право. Водночас він додав, що рішення про членство має ухвалюватися усіма 30 членами.

"Це консенсусне рішення. І зараз ми зосереджені на тому, щоб надавати таку безпосередню підтримку Україні, допомагати їй захищатися від російського вторгнення, і це основна наша мета зараз", — сказав Столтенберг.

Відомо, що того ж дня очільник Кремля Володимир Путін підписав документи про "приєднання" українських окупованих росіянами територій до складу РФ. 

Нагадаємо, що станом на кінець січня майже 90% українців підтримували вступ країни до НАТО. Це найвищий показник в історії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.02.2023 18:24