Фото: АрміяInform

Резніков відреагував на дозвіл постачання винищувачів F-16 в Україну

Україна отримає винищувачі F-16 від Нідерландів і Данії після того, як наші пілоти завершать навчання. Озброєння України цими літаками пришвидшить перемогу Сил оборони.

Про це у Twitter заявив міністр оборони Олексій Резніков.

"Чудові новини від наших друзів зі Сполучених Штатів! Нідерланди та Данія дали зелене світло на постачання винищувачів F-16 в Україну після того, як наші пілоти завершать навчання. Україна довела, що неможливе можливе", — написав міністр.

Резніков зауважив, що українські військові довели, що здатні швидко навчатися.

"Незабаром ми доведемо, що перемога України неминуча. Дякуємо всім нашим партнерам та друзям у США, Нідерландах та Данії. Вперед до Перемоги!" — додав чиновник.

Винищувачі F-16 для України

Президент США Джо Байден 21 травня схвалив навчання українців на F-16. Володимир Зеленський запевнив, що Україна не використовуватиме ці літаки, аби бити по території РФ.

25 травня на зустрічі у форматі "Рамштайн" союзники повідомили, що коаліцію з навчання ЗСУ на F-16 очолять Данія та Нідерланди й увійдуть у неї ще чотири країни: Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща. Один з лідерів "авіаційної коаліції" — Нідерланди — 14 червня заявили, що навчання стартують у найближчі місяці.

22 червня США отримали запит від Данії щодо підготовки українських пілотів для застосування винищувачів F-16. 

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що навчання триватимуть щонайменше шість місяців. За його словами, Україна ще повинна модернізувати деяку інфраструктуру для літаків. Резніков сподівається, що F-16 у небі над Україною літатимуть вже до весни наступного року.

Раніше видання CNN із посиланням на чиновників повідомляло, що Сполучені Штати Америки все ще чекають від європейських чиновників остаточного плану підготовки українських пілотів на винищувачах F-16. Його мають затвердити у Білому домі перш ніж програма почнеться.

Нагадаємо, у НАТО зробили невтішні прогнози щодо передачі Україні американських винищувачів F-16. Попри те, що найближчим часом розпочнуться навчання українських пілотів, для передачі літаків потрібне окреме рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 23:29