Фото: zn.ua

Резолюція щодо трибуналу над Росією: коли Генасамблея ООН розгляне важливе питання

Генасамблея ООН може розглянути резолюцію щодо спецтрибуналу над Росією за злочин агресії у квітні 2023 року. Україна сподівається, що це буде не гібридний трибунал.

Таку заяву зробив головний консультант кабінету керівника Офісу президента Олег Гавриш під час пресконференції.

"У нас є бажання дещо посилити цю резолюцію, проект, який маємо. Наприклад, ми боремось за те, щоб там з’явилась фраза "міжнародний механізм засудження за злочин агресії". Це важливо, тому що підкреслює, що буде не гібридний трибунал, а трибунал, який ми хочемо створити. Над цим іде зараз робота і попередньо у квітні ця резолюція, якщо все буде гаразд, буде голосуватися", — заявив Гавриш.

До того ж посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Антон Кориневич зазначив, що наразі питання щодо проєкту резолюції опрацьовується, Україна перебуває у постійних консультаціях з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що саме перемога України над Росією буде найстрашнішим та найсправедливішим трибуналом над російським диктатором Володимиром Путіним і усією його країною. Нічого більш справедливого та страшнішого для них неможливо створити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2023 17:06