Фото: ОПУ

РФ хоче повалити владу Молдові: Данілов повідомив деталі

Росія нібито хоче здійснити в Молдові державний переворот. Республіка вже почала посилювати свій силовий блок, щоб протидіяти планам РФ.

Про це в ефірі телемарафону заявив секретар РНБО України Олексій Данілов.

Українська розвідка попередила Молдову щодо можливих планів РФ.

"Росія дуже хоче, щоб там ще раз все запалало. Саме за допомогою Росії. Щоб там була точка напруженості, на яку ми повинні були б звертати максимальну увагу", – розповів Данілов.

Окрім цього, секретар Радбезу натякнув, що Кремль може залучити до своїх дій у Молдові чеченських бойовиків. Цих же військових у лютому 2022-го року перекинули в Україну із завданням ліквідувати керівництво країни.

Також Данілов вважає, що ці ж чеченці наразі знаходяться в Туреччині та працюють там "рятувальниками". 

"Ми зараз уважно відстежуємо, щоб не сталося так, що ці "рятувальники" опиняться в Кишиневі. Ми знаємо їхні прізвища та імена", – додав секретар РНБО.

Ситуація в Молдові

На початку лютого 2023-го міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що наступною країною, яку може окупувати Російська Федерація, може стати Молдова.

Згодом в української розвідки з'явилися дані щодо того, що РФ нібито має план захоплення влади в країні. Усю інформацію передали керівництву Молдови.

У молдовській Службі інформації та безпеки підтвердили отримання розвідувальних даних. Незадовго після цього прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця оголосила про свою відставку.

Нагадаємо, під час чергового масованого удару РФ по Україні російська ракета перетнула повітряний простір Молдови. Снаряд пролетів над тимчасово окупованим Придністров’ям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.02.2023 22:09