Фото: соцмережі

"Під час розтину не було печінки": рідні розповіли подробиці смерті молодої дівчини після пластичної операції у Кривому Розі

У Кривому Розі поліція відкрила кримінальне провадження через смерть 22-річної дівчини. Вона раптово померла після операції зі збільшення грудей.

Пацієнтку звали Аліна Мухіна, операцію проводив хірург Яков Яковіді. Як розповіла ЗМІ сестра померлої Дар’я Мухіна, дівчина звернулася до Яковіді за порадою подруги, яка також робила в нього мамопластику. Перед мамопластикою дівчина здала всі аналізи та була здорова, протипоказань не було. Прооперували її в міській клінічній лікарні №2. Мамопластика обійшлася у три тисячі євро. За послугу хірургу, за словами сестри померлої, сплатили готівкою у валюті. На наступний день після операції Аліну виписали додому. Вона погано почувалася, але лікар телефоном запевнив, що хвилюватися не варто, стверджує сестра Аліни Мухіної.

"У суботу я особисто з нею бачилася. Вона пила купу таблеток, які він їй виписав. І дівчина молода, активна, ледве ходить, ледве рухається, в неї болять груди. Вона йому казала, що в неї болить ліва грудь. Вона її взагалі не відчувала. І збоку, вона мені показувала, вона в неї боліла. Потім вона дала мені доторкнутися. По перше, вона була дуже гаряча, і я відчувала, ніби щось всередині є. Якщо в іншій я торкалася й нічого не було, то тут почалося як новоутворення", — розповідає Дар’я Мухіна.

У суботу, 17 червня, Аліна знову поїхала до лікарні. Хірург повідомив матері Аліни, що зробить дренаж — невеликий розріз для виведення рідини, але за фактом дівчині провели ще одну операцію під загальним наркозом.

Аліна Мухіна померла після пластичної операції у Кривому Розі

Фото: ТСН

"Дістає імплант, промиває і знову вставляє. І каже це мамі вже по факту", — розповіла Дар’я Мухіна.

Наступного дня Яковіді викликав завідувачку відділення, а вона – реаніматолога, після чого Аліну одразу перевели до реанімації.

"Там їй роблять всі аналізи, у неї дуже низький тиск. Почали відмовляти органи. Печінка не працювала, нирки, легені, тахікардія почалася. І вони вирішують її ввести в медикаментозний сон для того, щоб зупинити цей процес погіршення", — каже Дар’я Мухіна.

Аліні зробили вже третю операцію — дістали імпланти, але було запізно. Аліна померла ввечері 22 червня. За попереднім висновком судово-медичного експерта, причиною смерті стало отруєння медичними препаратами. За кілька тижнів будуть готові ще одні результати аналізів.

"Зупинити процес вже не могли. У неї під час розтину не було печінки. У 22-річної дівчинки, яка здавала всі аналізи, взагалі не було печінки. Як так може бути?" — каже Дар’я.

Батько Аліни написав заяву до поліції, відкрито кримінальне провадження. Яков Яковіді сказав у коментарі журналістам, що, на його думку, його провини в трагедії немає. За його словами, він не може розкривати подробиць через лікарську таємницю

"Причину смерті я вам сказати не можу. Досудове слідство зараз йде, судово-медична експертиза теж не закінчена. Вона попередня є, наскільки я знаю, я її не бачив. Моя думка, що там немає моєї провини, але можливо… як слідство, для того йде", — сказав він зазначивши, що має досвід роботи хірургом понад десять років і є членом Асоціації пластичних хірургів України.

Нагадаємо, вночі 25 червня на Кіровоградщині сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинуло троє підлітків. За кермом автомобіля, ймовірно, був п'яний працівник поліціїЗгідно з наявними даними, ще троє пасажирів автомобіля госпіталізовані. Досудове розслідування здійснює ДБР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 27.06.2023 14:20