Фото: Офіс президента

"Рішення потрібні": Зеленський закликав партнерів забезпечити Україну ППО та артилерією

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні наша країна потребує систем протиповітряної оборони та артилерії. 

У своєму вечірньому відеозверненні очільник держави закликав партнерів надати Україні всю необхідну зброю для захисту від російських атак.

"Коли Україна звертається до партнерів по системи ППО, які в них є — є на складах, на базах зберігання, але потрібні тут, саме тут, щоб захищати життя, — ми говоримо про справжнє союзництво. І ми в Україні цінуємо зусилля кожного лідера, кожної держави, які дійсно активні, дійсно виконують обіцянки та намагаються збільшити можливості нашого повітряного щита", — наголосив Зеленський.

Зеленський зауважив, що сьогодні російські терористи завдали масованого удару по території нашої держави. У низці областей зафіксовані руйнування та постраждали місцеві мешканці.

"Важкий сьогодні день... Ракетні удари. Дніпро – просто по центру міста, по звичайній забудові. Будинок, вокзал. Також сьогодні — Синельникове, Кривий Ріг. Удари по Нікополю… Удари по Одеському регіону — знову по портах, по експорту нашого продовольства. Сьогодні ж — обстріли й удари по Донеччині, Миколаївщині, Харківщині… Багато постраждалих. Усім надається допомога. І я дякую кожному, хто підтримує зараз наших людей, хто ліквідовує наслідки російського зла. Мої співчуття усім, хто втратив рідних та близьких", — зазначив Зеленський.

Очільник держави такого додав, що саме з Дніпра, який постраждав від атаки росіян він сьогодні звернувся до учасників спеціального засідання нашої Ради Україна — НАТО.

"Це було засідання на рівні міністрів оборони країн Альянсу. Російські терористи вже, на жаль, мали надто багато часу — роки цієї війни, щоб знищувати українське життя. Цей рік уже не може бути часом просто для подальших обговорень. Усе цілком конкретно. Україні потрібна ППО, і партнери можуть із цим допомогти. Нам потрібна артилерія, і це те, що є у світу. Тільки достатня кількість ППО й винищувачів може відігнати російську авіацію. Рішення потрібні. Рішення можливі. Кожен у світі, хто справді прагне миру, повинен не боятися проявляти свою силу, щоб захистити життя", — наголосив президент.

Нагадаємо, у ніч на 19 квітня російські війська завдали по Україні комбінованого удару ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Повітряним силам вперше вдалося збити ракети Х-22. Вибухи також лунали в Одесі та Дніпрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.04.2024 22:59