Фото: Офіс президента

"Робимо максимум": Зеленський зробив нову заяву про майбутній контрнаступ

Президент України Володимир Зеленський під час візиту у Нідерланди 4 травня наголосив, що війну, яку розв'язала Росія, ніхто не планує заморожувати. Збройні сили України активно готуються до контрнаступу, аби витіснити ворога зі своєї землі.

У інтерв'ю журналістам Бельгії та Нідерландів очільник Української держави наголосив, що як військові, так і народ переконані в успіху цих дій.

"Ми віримо в успіх нашого контрнаступу. Ми робимо максимум. Не тільки наші військові, а й суспільство, наші заводи, наші підприємці усі думають, як посилити нашу армію щодня", — зазначив гарант.

При цьому президент додав, що ні він сам, ніхто інший не може давати 100% шансів на успіх. Та й взагалі йдеться про реальні жертви з боку української армії, тому про успіх говорити недоречно.

"Я не можу сказати, що гарантований стовідсотковий успіх гарантовано, тому що ніхто цього не знає. Я думаю, що неправильно говорить про успіх, коли втрачаєш людей..." — вважає Зеленський.

За словами гаранта, Україна постійно веде перемовини з міжнародними партнерами й чекає на них конкретної допомоги у вигляді озброєння. Він наголосив, що без конкретного постачання втрати нашої армії будуть великі та дуже болючі.

Він додав, що напередодні анонсованого контрнаступу Україна веде переговори з міжнародними партнерами й чекає на них конкретної допомоги у вигляді озброєння. Зеленський зауважив, що без додаткових постачань українській армії буде нелегко досягти поставлених цілей.

Нагадаємо, напередодні, під час візиту до Фінляндії, Зеленський заявив, що незабаром Україна планує здійснити контрнаступ і після нього зможе отримати сучасні винищувачі. За його словами, союзники надають озброєння Україні лише після певних перемог на фронті. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба теж заявляв, що рішення щодо надання Києву винищувачів F-16 буде прив'язане до результатів українського контрнаступу.

За даними іноземних ЗМІ, Україна приховує від своїх союзників деталі майбутнього весняного контрнаступу. У Збройних силах України хочуть запобігти витоку таємної інформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 18:05