Фото: Генштаб ЗСУ

Українці тримають в таємниці деталі контрнаступу від союзників, — Politico

Україна приховує від своїх союзників деталі майбутнього весняного контрнаступу. У Збройних силах України хочуть запобігти витоку таємної інформації.

Про це пише Politico.

Європейські чиновники розповіли виданню, що через витік таємних документів США українці не діляться інформацією про терміни, де і скільки військ планується перекинути на позиції для проведення контрнаступу.

"Хоча Україна, ймовірно, все ще ділиться деякими базовими розвідувальними даними зі США та іншими європейськими країнами, які підтримували її зброєю протягом минулого року, чиновники всередині країни працюють над тим, щоб запобігти широкому розповсюдженню деталей, пов'язаних з плануванням бойових дій", — пишуть журналісти.

Інформацію у таємниці зберігають і всередині країни.

"Є лише кілька людей в країні, які знають цей план", — сказав депутат.

Представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що українці "не зобов'язані повідомляти нам щось заздалегідь".

"Американські та українські чиновники підтримують контакт щодня, тому Вашингтон часто може багато про що здогадуватися. США продовжують постачати Україні розвіддані в режимі реального часу. Ми зосереджені не на тому, чи сповістять нас заздалегідь. Ми зосереджені на тому, щоб вони мали все необхідне до моменту, коли будуть готові до дій", — сказав Кірбі.

Інші представники адміністрації Байдена, стверджують, що Україна ніколи не була повністю відкритою зі США щодо своїх військових планів.

"Вони були скупі на інформацію з самого початку", — сказав американський чиновник.

Нагадаємо, російська влада підготувала темники для пропагандистів, як висвітлювати майбутній контрнаступ українських військових. У такий спосіб РФ готує інформаційний простір для своїх громадян з наміром "знизити потрясіння".

Голова розвідки Кирило Буданов заявив, що першочергове завдання українських військових під час контрнаступу — звільнення усіх тимчасово окупованих територій.

Також засновник терористичної приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин пригрозив вивести свої війська з Бахмута. В останньому інтерв'ю він заявив, що український контрнаступ може розпочатися до 15 травня, але російські військові не поспішають готуватися до відбиття атак.

Зазначимо, міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що українці дізнаються про контрнаступальні дії Збройних сил перш за все від бійців, які братимуть в ньому участь. Він закликав громадян набратись терпіння перед важливою операцією наших Збройних сил.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 09:32