На фото: Кріштіану Роналду в матчі проти збірної Ірландії. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Роналду встановив світовий рекорд у матчі проти збірної Ірландії

Відомий футболіст Кріштіану Роналду встановив черговий світовий рекорд. Нападник національної збірної Португалії та клубу "Аль-Наср" провів рекордну кількість матчів на професійному рівні.

Як повідомляє Міжнародна федерація футбольної історії та статистики (IFFHS), у вівторок, 11 червня, відбувся товариський матч, у якому збірна Португалії приймала національну збірну Ірландії. Саме цей матч став рекордним 1226-м у кар'єрі португальського футболіста.

Зазначається, що так легендарний нападник побив рекорд бразильського голкіпера Рожеріо Сені за кількістю проведених матчів на професійному рівні. Відомо, що Роналду зіграв 698 поєдинків у національних лігах, 220 — у міжнародних клубних турнірах, а також провів 76 кубкових зустрічей, 25 — у додаткових кубках та Суперкубках ліг та 207 разів виходив на поле у кольорах національної збірної Португалії.

Варто наголосити, що матч між командами Португалії та Ірландії закінчився з розгромним рахунком 3:0 на користь національної збірної з Піренейського півострова, а дублем у ворота гостей відзначився зірковий капітан португальців Кріштіану Роналду. За всю кар'єру португалець забив 130 м'ячів за національну збірну своєї країни.

Нагадаємо, 11 червня збірна України з футболу перемогла Молдову в завершальному товариському матчі перед Євро-2024 з розгромним рахунком 4:0. Голи забивали Роман Яремчук, Віктор Циганков, Артем Довбик і Георгій Судаков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.06.2024 09:50