Фото: mediacenter.org.ua

Російська армія пішла на штурм українських позицій: Маляр назвала напрямки

Ситуація на фронті станом на 13 вересня серйозно загострилась. Окупанти збільшили кількість обстрілів і штурмів у Мар'їнці та Авдіївці.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Якщо говорити про схід, у нас загострилася ситуація в Мар'їнці та Авдіївці. Росіяни збільшили там кількість обстрілів. До того, вони почали там штурми", — сказала вона.

Заступниця міністра оборони також нагадала, що російські загарбники вже понад рік безрезультатно намагаються взяти під контроль Авдіївку та Мар'їнку. За словами Маляр, окупанти "фактично стерли з лиця землі ці два населені пункти". Нині ж, за її словами, ворог почав ще й штурмувати позиції ЗСУ, тобто не полишає планів захопити міста.

Яка ситуація на інших напрямках фронту

Своєю чергою на Куп'янському та Лиманському напрямках фіксується деяке зниження активності противника. Зокрема, кількість боїв там значно зменшилася, як зазначила заступник міністра. Водночас вона підкреслила, що росіяни збираються з новими силами, і від планів вийти на Куп'янськ та Донецьку, Луганську області не відмовилися.

На Бахмутському напрямку, за словами заступниці міністра, Сили оборони "стабільно мають успіхи".

Маляр також повідомила, що на півдні є просування українських Збройних сил.

"І за цими напрямками, де є успіхи, ми укріплюємося на рубежах. Але якщо говорити про звільнені населені пункти, то росіяни так просто не хочуть здаватися. У районі Роботиного, наприклад, ідуть дуже серйозні бої", — додала вона.

Нагадаємо, міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що російські загарбники посилюють оборону на "третій лінії" в Запорізькій області. Там вони риють нові траншеї, розставляють нову техніку, завозять колишніх ув'язнених, а в Бердянську на аеродромі облаштували місце базування гвинтокрилів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 19:57