Фото: slovoidilo.ua

Російська авіація ледь не збила літак-розвідник Британії у 2022 році: що відомо

У 2022 році британський літак-розвідник ледь не був збитий російською авіацією. Це сталося 29 вересня неподалік кримського узбережжя.

Про це йдеться у "злитих" документах Пентагона, пише The Washington Post.

"Майже збитий UK RJ" — саме так називається інцидент, який викликав розслідування Міністерства юстиції, що є відсиланням до прізвиська Rivet Joint, яке зазвичай використовується для розвідувальних літаків RC-135. Цей БпЛА використовується для збору радіопередач та інших електронних повідомлень.

У жовтні 2022 року міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів, що два російські винищувачі Су-27 перехопили RC-135 у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, пролетівши "нерозважливо", причому один літак наблизився до британського літака на відстань 4,5 метра. За словами Воллеса, один із російських винищувачів випустив ракету на відстані.

Видання зазначає, що цей інцидент підкреслює баланс, який західні військові чиновники намагаються підтримувати, намагаючись надати допомогу українським Силам оборони та зібрати інформацію про війну, не втягуючись при цьому в прямий конфлікт із РФ.

Російське керівництво намагається виставити країни НАТО як агресорів, тоді як Сполучені Штати та їхні союзники заявляють, що вони підтримують Україну, але не воюють проти Росії.

Нагадаємо, новий дрон-камікадзе Me’raj-532 активно випробовується Іраном. БпЛА здатен досягати цілі на відстані у 450 км.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2023 22:19