Джерело: euvsdisinfo.eu

Російська пропаганда працює: британська розвідка розповіла про звуження інфопростору РФ

Нове опитування, проведене державним Російським центром вивчення громадської думки показує, що влада успішно використовує визначення "іноземного агента" як інструмент для маніпулювання громадською думкою. Більшість населення сприймає антизахідні, провоєнні наративи держави.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"26 вересня 2023 року Російський центр вивчення громадської думки опублікував результати опитування щодо ставлення росіян до людей і організацій, зареєстрованих як "іноагенти". 61% опитаних вважають "іноземних агентів" "зрадниками", які "поширюють брехню» про Росію", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники нагадали, що після повномасштабного вторгнення в Україну Росія розширила законодавство про іноземних агентів.

"Ці заходи суттєво звужують інформаційний простір усередині Росії, дедалі важче артикулювати будь-яку точку зору, включно з інакомисленням щодо війни, що відхиляється від офіційної лінії", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше в британській розвідці зазначали, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія систематично використовувала інформаційні операції як головний елемент своєї стратегії. Кремль використовує велику кількість каналів для поширення дезінформації — навмисне створення та розповсюдження хибних чи сфабрикованих даних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 09:25