Фото: Телеграм-канал Павла Кириленка

Російська ракета впала біля дитсадка в Краматорську (фото)

Російські загарбники продовжують обстрілювати мирні українські міста. Зранку 20 січня рашисти завдали удару по Краматорську на Донеччині.

Про це повідомив мер Краматорська Олександр Гончаренко в Facebook.

Гончаренко повідомив, що на цей час немає даних щодо наслідків обстрілу.

"Ракетний удар по Краматорську. Знову по цивільній інфраструктурі. З’ясовуємо наслідки", — йдеться у повідомленні.

Також голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко уточнив, що російська ракета впала поблизу дитсадка. Наслідки удару встановлюються.

Павло Кириленко додав фото пошкоджень будівлі у Краматорську:

Зазначимо, що напередодні рашисти знову вгатили по Херсону. Удар прийшовся по житловому сектору. Внаслідок обстрілу у місцевих жителів повилітали вікна, а у місті залишилося багато нерозірваних снарядів та спалахнула пожежа. Також повідомлялось, що рашисти 19 січня обстріляли Запорізьку область рекордну кількість разів.

Нагадаємо, Міноборони Британії напередодні повідомляло, що на сьогодні найважча ситуація спостерігається на сході України. Рашисти намагаються просунутися на фронті у Донецькій області. Зокрема, рашисти атакують позиції ЗСУ у Соледарі, Вугледарі, а також у районі Бахмута та Авдіївки. Також активні бойові дії тривають у Луганській області. Українські військові мають певну перевагу у районі Кремінної.

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що російські сили можуть створювати умови для нового нападу на Україну з Білорусі наприкінці 2023 року. Експерти посилаються на нещодавні повідомлення української розвідки про те, що Росія та Білорусь планують провести великі навчання ("Захід-2023" та "Союзний щит-2023"), ймовірно, у вересні 2023 року.

Війна, 20.01.2023 12:59