Скріншот з відео

Російська влада визнала втрату 28 населених пунктів у Курській області

За інформацією російської влади, у Курській області під контролем Збройних сил України перебуває 28 населених пунктів, де проживає близько двох тисяч осіб. Про них наразі немає жодної інформації.

Таку заяву зробив 11 серпня губернатор регіону Олексій Смірнов на нараді з російським диктатором Володимиром Путіним. За словами чиновника, про долю цих людей у Курській області наразі нічого не відомо.

Смірнов наголосив, що ЗСУ просунулися у глибину російської території на 12 кілометрів і займають площу завширшки 40 кілометрів. Губернатор Курської області також повідомив, що внаслідок бойових дій у Курській області загинуло 12 мирних жителів, ще 121 поранено.

"Крім того, за цей час у декілька разів зросли атаки БпЛА і ракет", — додав російський губернатор.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що операція України в Курській області дозволила Збройним силам перехопити ініціативу на полі бою на одній ділянці лінії фронту.

Видання Politico зробило висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що наразі Кремль применшує масштаби вторгнення в Курську область. Через це влада Росії замість воєнного стану у Курській, Бєлгородській та Брянській областях оголосила контртерористичну операцію.

За даними AFP, тисячі українських військовослужбовців беруть участь в операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії шляхом виявлення її слабких сторін. При цьому в України немає намірів здійснити анексію захоплених територій країни-агресора.

Своєю чергою партизанський рух "Атеш" повідомив, що Російська Федерація перекидає військовослужбовців 810 окремої бригади морської піхоти в Курську область. Саме цей підрозділ мав підсилити наступ загарбників на Покровському напрямку.

Як зазначає The Insider, російське міноборони публікує ролики, які мають свідчити про успіхи російської армії на Курському напрямку в боях з українськими військами. При цьому викладені агресором відео були зняті давно і в інших локаціях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 12.08.2024 16:52