Фото: росЗМІ

Російська журналістка Альбац відвідала Україну: Ткаченко відреагував

Російська журналістка Євгенія Альбац, яка підтримує російську агресію проти України, приїхала у Київ. Пропагандистка вже встигла відвідати декілька міст.

Про це свідчать дописи на її сторінці у Facebook.

Ще 7 березня Альбац повідомила, що прибула до Хмельницького "двома літаками, автівкою та потягом". За її словами, у дорозі до України вона була 32 години.

Після того вона поїхала до Вінниці та у Київ, де відвідала Стіну пам’яті загиблим у російсько-українській війні на Михайлівській площі. Відомо, що Альбац була в Києві в день похорону Героя України з позивним "Да Вінчі". 

12 березня вона публікувала світлини з Одеси.

За інформацією Детектор медіа, Альбац в'їхала в Україну за паспортом Ізраїлю. Зазначається, що інформацію про заборону на в'їзд кремлівській пропагандистці правоохоронці не отримували.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відрегагував на приїзд російської пропагандистки в Україну.

Ткаченко зауважив, що був здивований приїздом росіянки до України.  

"Мені дивно було її побачити в Україні, тому що теза про "хороших русских" — це не для нас. Але очевидно, що тут потрібно окрім теми, яка часом порушувалася стосовно виїзду українських артистів за кордон, також мати запобіжники щодо заїзду за іншими паспортами "хороших русских". Наскільки я розумію, на Альбац не було накладено санкцій", — заявив Ткаченко в ефірі телемарафону.

Міністр додав, що Україна мусить мати запобіжники щодо в'їзду на її територію громадян РФ за паспортами третіх країн. 

Хто така Євгенія Альбац

Євгенія Альбац — російська політична журналістка, політолог, громадська діячка та письменниця.

Зараз розвиває свій ютуб-канал. З липня 2022 року Альбац знаходиться у російському реєстрі "іноземних агентів". У вересні 2022-го Альбац оголосила, що переїжджає з Росії до США, де планувала викладати у Нью-Йоркському університеті. 

Альбац до лютого 2022-го року підтримувала російський режим. Вона товаришувала з прокремлівською пропагандисткою Маргаритою Сімоньян, а кілька років тому у своїх ефірах думала, скільки загине українців, коли Росія буде прокладати коридор з Донбасу до Криму.
Після повномасштабного вторгнення російської армії в Україну Альбац продовжила підтримувати путінський режим. Вона дуже переживала через те, що російські вбивці в Україні погано екіпіровані і без бронежилетів.

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти опублікували світлини нібито наслідків приходу "українських диверсантів" на територію РФ. За версією російських ЗМІ, "українська ДРГ" встигла замінувати дороги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.03.2023 09:57