Фото: росЗМІ

Підірвали авто та замінували дороги: пропагандисти опублікували фото з місця атаки "української ДРГ" в РФ

Російські пропагандисти опублікували світлини нібито наслідків приходу "українських диверсантів" на територію РФ. За версією російських ЗМІ, "українська ДРГ" встигла замінувати дороги.

Кремлівська пропаганда звинуватила "українських диверсантів" у замінуванні доріг, обстрілу із гранатомета, підриві авто з бійцями "Росгвардії" та пораненні двох прикордонників.

"Кадри з місця атаки диверсантів у Брянській області. У ВАЗ 2107, за нашими даними, був другий загиблий чоловік. А у "Ниві" 63-річний Леонід Голованов перевозив дітей. Відходячи, диверсанти мінували місцевість. Наприклад, ДРГ примотала до берези радянську протипіхотну міну МОН-100. Радіус ураження – 150-200 метрів. Усередині 2 кг вибухівки та 400 небезпечних елементів", — йдеться в повідомленні.

Кремлівські рупори запевняють, що на одній з ділянок нібито знайшли відстріляний тубус від американського протитанкового гранатомета M72 LAW та міни "натівського зразка", на одній з яких підірвалася автівка з бійцями "Росгвардії". Четверо з них отримали поранення.

Крім того, російські пабліки також повідомляють про поранення прикордонників під час "зачищення населених пунктів від української ДРГ". В обох — осколкові поранення рук.

Увага! Фото 18+

Що відбулося у Брянській області

У четвер, 2 березня, російські пропагандисти поширили чергову порцію фейків про українських військових. Цього разу кремлівські ЗМІ заявили про бої в Брянській області та перестрілку із начебто українською ДРГ.

Зазначається, що у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками — Любечани та Сушани. Також росіяни повідомляють, що "українська ДРГ розстріляла шкільний автобус".

Пізніше російський добровольчий корпус заявив, що у четвер, 2 березня, заходив на територію Брянської області РФ з метою "показати землякам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом".

Українські розвідники вважають, що події, які відбулись у Брянській області 2 березня, пов'язані зі звільненням Росії від режиму Путіна. Це має спричинити трансформацію та демократизацію РФ.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни зазначили, що події у Брянській області РФ продемонстрували невдоволення діями Кремля серед російських блогерів, які сподівалися на офіційне оголошення війни Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2023 12:57