Російське ФСБ організовує переправлення нелегалів через кордон – ДПСУ

22 ЖОВТНЯ 2017 14:03

Українські прикордонники дедалі частіше затримують нелегальних мігрантів при спробі порушити український кордон з боку Росії, інформує TrueUA.

У прес-службі ДПСУ повідомили, що останній випадок успішного виявлення групи незаконних мігрантів, які потрапили на територію України з РФ відбувся вчора на ділянці відділу «Юнаківка» Сумського загону.

«Прикордонники затримали 12 осіб азійської зовнішності без документів – 9 чоловіків та 3 жінки. На даний момент тривають фільтраційні заходи, проінформовано представників СБУ та Національної Поліції», – йдеться у повідомлені.

«РФ протягом багатьох років використовується як відправний пункт нелегальної міграції до країн ЄС. Через нескладну процедуру отримання російської візи, громадяни країн постачальників нелегальних мігрантів законним шляхом прибувають на територію РФ. Потім, в обхід пунктів пропуску, намагаються потрапити в Україну. Далі – за допомогою національної діаспори нелегали прагнуть закріпитися в Україні, або ж прямують транзитом до Євросоюзу», – йдеться на сайті ДПСУ.

Також зазначається, що за останні два місяці це вже 6 випадок затримання нелегальних мандрівників, які прямували до України з території східного сусіда, що свідчить про наявність організованого каналу переправлення нелегалів, який функціонує не без відома ПС ФСБ РФ.

Відео, 22.10.2017 14:03