Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Російські хакери намагалися зламати пошту колишнього посла США в Україні, — ЗМІ

Хакери намагалися атакувати колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера. Вони хотіли зламати його електронну пошту. З’ясувалося, що ці зловмисники пов'язані з Кремлем.

Таку інформацію оприлюднило видання Bloomberg. Посилаючись на звіт дослідників групи Access Now і Citizen Lab при університеті Торонто, журналісти зазначили, що з лютого кіберзловмисники намагалися викрасти паролі колишніх урядовців і науковців у США, а також відомих російських опозиційних діячів і медіа-організацій.

Зокрема, хакери видавали себе за іншого колишнього дипломата, намагаючись обдурити Стівена Пайфера, який працював послом США в Україні з 1998 по 2000 рік.

Зловмисники хотіли змусити його ввести свої дані на підробленому веб-сайті. При цьому медійникам невідомо, чи вдалося їм проникнути в електронну скриньку Пайфера.

У виданні пояснили, що хакери є частиною групи, відомої як Cold River. Західні уряди та компанії з кібербезпеки раніше пов'язували Cold River із російською ФСБ. У грудні уряди США та Великої Британії звинуватили групу Cold River у причетності до багатьох кібершпигунських кампаній.

Нагадаємо, що в липні іспанська влада заарештувала трьох осіб, яких звинуватила у проведенні кібератак у складі відомої проросійської хакерської групи. Свою діяльність вона спрямувала проти України та її союзників із НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.08.2024 10:16