Фото: armyinform.com.ua

Російські окупанти готуються до нової хвилі атак у районі Авдіївки, — ISW

Російські війська, ймовірно, готуються до чергової хвилі надзвичайно виснажливих наземних атак на позиції Збройних сил України у районі Авдіївки.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російський пропагандист, який тісно пов'язаний з Кремлем, стверджує, що окупанти поблизу Авдіївки значно сповільнили темп наземних атак на користь потужного вогню по українських передових позиціях і поблизу тилових районів.

"Можливо, російські війська ведуть кампанію блокування українських активів у районі Авдіївки, але цей сильний вогонь, швидше за все, є повітряною та артилерійською підготовкою до поля бою перед новою хвилею російських нападів", — припускають в ISW.

Російські війська, за оцінками ISW, можливо, готуються перейти до лобових атак на рівні піхоти після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати значні втрати техніки в районі Авдіївки протягом жовтня.

Аналітики зауважили, що геолокаційний проект GeoConfirmed використовував доступні супутникові зображення, щоб підтвердити, що російські сили втратили або їм пошкодили 197 машин з 9 жовтня. Зокрема, 99 машин вони втратили під час першої хвилі штурму між 9 і 13 жовтня. Ще 94 машини під час другої хвилі між 14 і 23 жовтня.  Окрім цього, є чотири підтверджених і 18 потенційно втрачених транспортних засобів між 24 і 31 жовтня. GeoConfirmed охарактеризував російські дії під Авдіївкою як найвитратніші у війні в Україні.

Водночас фахівці ISW наголосили, що нинішня ситуація біля Авдіївки є прикладом неспроможності російського Генштабу засвоїти та застосувати уроки, пройдені російськими військами під час попередніх невдалих наступів в Україні. 

Нагадаємо, перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк заявив, що у жовтні 2023 року під час бойових дій в Україні Росія втратила 22 920 тисяч своїх військових, Окрім того, українські бійці знищили 3 494 одиниці озброєння та техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 02.11.2023 07:07